Inspiratie

Welkom op onze inspiratiepagina! Vind hier ideeën voor je tekeningen! Kijk voor nog meer inspiratie op onze Pinterest pagina!

INSPIRATIE-WEBSITE-TILE54INSPIRATIE-WEBSITE-TILE36

INSPIRATIE-WEBSITE-TILE4INSPIRATIE-WEBSITE-TILE17INSPIRATIE-WEBSITE-TILE35

INSPIRATIE-WEBSITE-TILE51INSPIRATIE-WEBSITE-TILE57INSPIRATIE-WEBSITE-TILE26

beeld-home3

"Vroeger maakte ik in mijn vrije tijd aquarel schilderijtjes van mooie luchten. Dit deed ik als ontspanning. Even in mezelf zijn. Heerlijk gevoel is dat. Nadat de kinderen geboren zijn en onze zaak had ik eigenlijk niet zoveel tijd meer over maar miste dat gevoel om iets voor mezelf, meer in mezelf gekeerd te doen...... Heb het gezocht in een opleiding of sport maar dat voelde niet als ontspanning. Een opleiding volgen geeft me wel inspiratie en verrijkt mijn kennis maar het geeft me niet dat ene gevoel (in mezelf gekeerd) waar ik bij wijze van spreke door in slaap sukkel en even NUL dingen aan mijn hoofd heb.

Ongeveer 2 jaar geleden ontdekte ik zentekenen en dacht misschien is dat wel wat. Toen begon jij vorig jaar met een workshop hiervoor en toen dacht ik, goh laat me dat toch maar eens proberen. Na een zeer geslaagde, gezellige avond werd mijn gevoel gelukkig bevestigd. Ik vond het én leuk én gaf me inderdaad dat in mezelf gekeerde gevoel (even NULdingen aan mijn hoofd). Nu maak ik wekelijks (of alleen of samen met de kinderen) in ieder geval een kaartje of ik rommel wat op een A-4 tje. Tijdens een weekendje weg met mijn familie ging ik samen met de neefjes en nichtjes ook 'zentangle-en'. Goh, nu na 1,5 jaar kan ik echt zeggen dat ik heb gevonden wat ik zocht om mezelf als het ware uit te schakelen. Als ik bezig ben met zentangle sta ik stil, ga ik gapen en fantaseer ik over lijnen en strepen en maak zomaar ineens een leuk iets. Het hoeft geen naam te hebben, het hoeft nergens aan te voldoen en het is altijd goed. Kijk, dat is toch super leuk. Op pinterest kun je veel voorbeelden vinden maar ik maak liever iets van wat bij mijn leven past. Ik hou van boswandelingen, bergen, zonlicht, ondergaande zon, water, de zee en van een goed glas wijn. Dat zou je eigenlijk in de loop van de tijd terug moeten zien in mijn werkjes.

Deze tekentechniek werkt voor mij zelfs verslavend maar op een goede manier. Ik heb het ondertussen nodig om in mijn drukke leven de zaken en mijn gedachten op orde te krijgen in mijn hoofd. Bij wijze van spreken, eerst even 'zentangle-en' en daarna heb ik alles weer op een rijtje en krijg ik zelfs nieuwe ideeën voor onze winkel of nieuwe doelen in mijn leven. Heerlijk vind ik het om even 'weg te zijn'. Mijn kinderen kunnen me nog zo vaak roepen als ik bezig ben maar ik hoor ze even niet echt. Ondertussen weten ze dat als mama bezig is met zentekenen dit haar soort meditatie is. Mooi he?"

ANSICHTKAARTEN-SET-HR9 ANSICHTKAARTEN-SET-HR10 ANSICHTKAARTEN-SET-HR3